lördag 13 augusti 2011

Londontips!

Vänner, ni som är mer beresta än mig och min man - vi ska äntligen ge oss iväg på bröllopsresan och kör på en weekend i London i mitten av december. Vi vill ha tips på vad man kan hitta på, vart man ska äta, fika, dricka en öl, shoppa second hand och så vidare. Vad bör man se och vad kan man skrota, vilka stadsdelar är det som gäller? Det enda jag känner till är typ Harrods och Big Ben. Seriously.

5 kommentarer:

Anonym sa...

vi skippade allt som hade med turistande och göra och bara myste på caféer. Ångrar dock att vi inte gick på någon musikal. Hört att de har många bra second hand's också :)

/Hanna

Maria sa...

Ja, musikal ska vi absolut gå på! Vi vill väl inte gå på hundra turistgrejer utan mer insupa staden! :)

lisa landelius sa...

åh så kul! :D jag träffar er gärna och har en del tips. marknader ni bör gå på tex, camden, portobello och spitafield. och brick lane. vill ni festa en kväll så går vi till borderline (indieklubb). second hand finns en del, men det är DYRA priser här, inte alls som hemma. tipsar också om att gå på mkt pub. bra mat och bra öl för bra priser. kan säkert tipsa om mer när det närmar sig. kommer ni i december kommer det nog vara kul att se covent gardens juliga stämning, plus winter wonderland (hyde park)!! puss

Anonym sa...

Är ni ute efter secondhand shopping ska ni definitivt gå till brick lane (och området runtomkring), där finns mängder av affärer men tyvärr som Lisa säger är det dyrare än här hemma men också mer sorterat. Ni hoppar av vid Liverpoolstreet och frågar er sedan fram. Där finns också en stor marknad under helgen. Vill ni käka indiskt (som i princip är Englands nationalrätt numera..) skall ni också gå till brick lane, där finns mängder med indiska mysiga restauranger.

Att strosa omkring i covent garden (där jobbade jag på zara!) är mysigt och då även gå till bio och teatrarnas Mecka i London ligger alldeles i närheten. Håller med Lisa att gå på engelska pubar! Då känns det verkligen att man är i England, käka deras goda mat också. Och drick Magners! Kan vara osmakligt för vissa i början men är enligt mig iallafall utan tvekan den godaste drycken. Notting Hill och camden är ju också klassiker, camden kanske t.o.m ett måste om man vill se galna affärer och musiksidan av London.

Åh, hoppas ni får jättekul!

/ida

Maria sa...

tack för era fina tips!! ska absolut kolla upp, skriva ner och studera kartorna! :)